MCT ketogeen dieet

MCT ketogeen dieet

Het MCT ketogeen dieet is vernoemd naar de Medium Chain Triglyceriden (MCT). Dit zijn vetten die voorkomen in palm- en kokosolie. Het zijn middel lange ketens van vetten die voor meer ketonen zorgen in het bloed. Deze vetten zijn anders dan de Long Chain Triglyceriden (LCT) die voornamelijk te vinden zijn in dierlijke producten. Het MCT ketogeen dieet bestaat voor 70% uit vetten, 10% uit eiwitten en 20% uit koolhydraten.

Liquigen

Door het gebruik van MCT vetten hoeft er niet zoveel vetten gegeten te worden om een voldoende ketonengehalte te bereiken in het bloed. Er kan daardoor meer eiwitten en koolhydraten gegeten worden. De porties worden groter en er is meer voedselkeuze. De MCT vetten komen voornamelijk uit een drankje (Liquigen®). Dit is een drankje met vetten dat niet vaak lekker wordt gevonden. Het is een vetemulsie dat veel kinderen niet graag drinken. Het wordt daardoor meestal gemengd met andere voedingsmiddelen.

Hulp nodig?

Als je niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan het enige échte Keto-Dieet waarin het dieet stap-voor-stap wordt uitgelegd inclusief receptenboek, maaltijdplanners en 150+ recepten. Ontvang meer dan 150 low-carb recepten voor een maximaal gewichtsverlies en een betere gezondheid.

Bekijk Het Keto-Dieet

One reactie op “MCT ketogeen dieet

  1. Geachte mevrouw, de bovengenoemde informatie is niet juist. Het Ketogeen dieet met MCT vet in de vorm van Liquigen wordt uitstekend verdragen wanneer gemengd 1 op 1 met een mager melkprodukt. In Nederland is er jarenlange ervaring met deze vorm van ketogeen dieet en met de diverse magere melkprodukten (lees Optimel e.d) is de smaak (en dus indirect het weigeren) geen probleem. De centra met expertise op gebied van ketogeen dieetbehandeling zijn verenigd in het Landelijk Samenwerkingsverband Ketogeen Dieet Nederland. Wij raden ouders van kinderen met epilepsie en/of metabole aandoeningen die ketogeen dieet overwegen aan contact op te nemen met hun neuroloog en naar een van deze centra zich te laten door verwijzen voor adequate instructies en multidisciplinaire begeleiding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *