Bijhouden van het gewicht en het eten tijdens het ketodieet

Bijhouden van het gewicht en het eten tijdens het ketodieet

Als je aan het afvallen bent maak er dan een gewoonte van om je gewicht te meten. Doe dit wekelijk en niet dagelijks op dezelfde tijd van de dag. Noteer het gewicht en de datum in een document op de computer of op een kladblok. Vul dit steeds aan zodat je een overzicht hebt van je vooruitgang tijdens het ketodieet. Door het gewicht bij te houden kun je zien wat de progressie is en aanpassingen maken aan het ketogeen dieet als het te snel of te langzaam gaat. De mensen die het gewicht bijhouden behalen over het algemeen veel betere resultaten.

Voor en na foto’s

Als je de vooruitgang vast wil leggen dan is het goed om voor en na foto’s te maken. Als je begint met afvallen maak je foto’s en gaandeweg blijf je foto’s maken. Probeer de foto bijvoorbeeld iedere week op dezelfde tijd te maken. De positie en de belichting horen hetzelfde te zijn om de foto’s goed te kunnen vergelijken. Als je je slanker voelt terwijl de weegschaal gelijk is dan kun je het verschil bekijken door middel van de foto’s.

Bijhouden wat en hoeveel je eet

Als je aan het afvallen bent dan is het goed om bij te houden wat je precies op een dag gegeten hebt. Wanneer je eet wat je gegeten hebt kun je het aantal calorieën uitrekenen. Dit kun je vervolgens vergelijken met het gewicht dat je kwijtraakt en zo aanpassingen maken zodat je sneller of langzamer afvalt. Uit onderzoek blijkt dat mensen die de voeding noteren meer gewicht verliezen dan mensen die dit niet doen.

BMI bijhouden

De BMI is gebaseerd op een formule dat je gewicht vergelijkt met je lengte. De berekening kun je handmatig doen of via een website. Er zijn vier categorieën voor de resultaten van het BMI; ondergewicht, normaal gewicht, overgewicht en obesitas. De berekening wordt gedaan door je gewicht (in kg) te delen door je lengte in meters. Dit is de formule:

gewicht (in kg)
lengte (in meters) x lengte (in meters)

Zoals je kunt zien is het niet moeilijk om je BMI te berekenen. Op bepaalde weegschalen wordt je BMI direct getoond als je je lengte hebt ingevoerd. De berekening voor mannen en vrouwen is hetzelfde.

Hulp nodig?

Als je niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan het enige échte Keto-Dieet waarin het dieet stap-voor-stap wordt uitgelegd inclusief receptenboek, maaltijdplanners en 150+ recepten. Ontvang meer dan 150 low-carb recepten voor een maximaal gewichtsverlies en een betere gezondheid.

Bekijk Het Keto-Dieet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *