Bijwerkingen

Bijwerkingen

Een dieet met heel weinig koolhydraten werkt op een andere manier dan een normaal dieet. Het lichaam reageert anders op het dieet. Het is mogelijk dat er bijwerkingen zijn zoals eigenlijk het geval is bij elk dieet. Bijwerkingen die kunnen voorkomen bij het ketogeen dieet zijn vermoeidheid, afwezig gevoel, hypoglykemie en een minder goed werkende stoelgang. Het is mogelijk dat supplementen benodigd zijn om te voorkomen dat er een tekort ontstaat aan bepaalde voedingsstoffen. Dit tekort is mogelijk doordat er maar weinig eiwitten en koolhydraten gegeten worden.

Tijdens het ketogeen dieet is het mogelijk dat het cholesterol met 30% hoger wordt. Bij meer dan de helft van de kinderen die het ketogeen dieet volgen doen zich meer lipiden voor in het bloed. Deze bijwerkingen van het ketogeen dieet kunnen behandeld worden door een aanpassing te doen aan de voeding. Door meer onverzadigde vetten te eten en minder verzadigde vetten is het mogelijk om deze stijgingen te verminderen. Als er bijwerkingen zijn die in verband staan tot het hogere cholesterol dan is het mogelijk om de verhoudingen van het dieet aan te passen. Het aantal vetten in verhouding tot de eiwitten en koolhydraten kan dan aangepast worden.

De volgende bijwerkingen komen voor bij het ketogeen dieet. Deze zijn tijdelijk en gaan doorgaans weg zodra het lichaam gewend is om vetten te gebruiken voor energie. Dezelfde symptomen krijgt iemand ook als er geen suiker meer gegeten wordt:

 • Misselijkheid
 • Licht in het hoofd
 • Vermoeidheid
 • Zwak voelen
 • Koud voelen
 • Diarree
 • Hoofdpijn

Spijsverteringsproblemen

De overstap van veel koolhydraten naar veel vetten is een rigoureuze verandering. Je eet voedingsmiddelen die je normaal gesproken maar in een beperkte mate eet. Dit heeft het gevolg dat er bijwerkingen kunnen optreden waaronder problemen met de spijsvertering. Een verminderde stoelgang en diarree zijn veel voorkomende bijwerkingen. Als er sprake is van problemen met de spijsvertering dat doet zich dat meestal alleen in het begin voor. Dit is de fase waarin je lichaam van glucose naar vetten overstapt. Na deze aanpassingsperiode nemen de meeste bijwerkingen af en bij veel mensen verdwijnen de spijsverteringsproblemen binnen korte tijd.

Slechte adem

Misschien is dit wel het bekendste bijwerking. Wanneer je een groot sportevenement bezoekt, zoals een hardloopwedstrijd dan kun je het idee hebben dat bepaalde mensen naar nagellakremover ruiken, ofwel een acetonlucht bij zich hebben. Ook in de sportschool kan een acetonlucht hangen. Aceton is een scheikundige verbinding van moleculen, waar ook een ketongroep aan hangt. Let wel op, een acetonlucht kan ook een bijwerking zijn van diabetes. Vraag jezelf dus eerst af, of je last kan hebben van ketose, of dat er misschien toch sprake zou kunnen zijn van diabetes. Zowel diabetes als ketose kun je laten testen.

Slechtere stoelgang

Als je merkt dat de stoelgang minder goed dan normaal werkt dan kan het helpen om andere voedingsmiddelen te eten. Het is mogelijk dat bepaalde voeding voor de problemen zorgen. Tijdens het dieet voor ketose eet je geen brood, rijst en andere vezelrijke producten. Dit betekent dat je minder vezels binnenkrijgt. De vezels zijn echter nodig voor een goede stoelgang. Om toch voldoende vezels binnen te krijgen is het belangrijk dat je veel koolhydraatarme groenten eet. Deze hebben weinig calorieën en koolhydraten maar leveren veel vezels. In aanvulling op meer groenten kun je een vezelsupplement nemen om de stoelgang te verbeteren.

Ketose gevaarlijk?

Ketose is niet gevaarlijk voor gezonde personen. Er zijn echter mensen die ketose gevaarlijk vinden. Dit heeft met name te maken met het feit dat men ketose als een vorm van uithongering beschouwd. Het wordt gezien als een staat van het lichaam dat vermeden moet worden. Ketose is echter een natuurlijke staat van het lichaam. Het wordt ook vaak verwisseld met ketoacidose, een gevaarlijke staat van het lichaam waarbij de zuurgraad van het bloed te hoog is. Deze vorm van acidose kan optreden bij personen met diabetes type 1. Ketoacidose komt vrijwel niet voor bij gezonde personen.

Om in ketose te raken wordt een koolhydraatarm dieet gevolgd of er wordt voor een bepaalde periode gevast. Er worden ketonen in de lever aangemaakt die in het bloed terechtkomen. De ketonen zijn zuren die de zuurgraad van het bloed verhogen. Bij gezonde personen is het niet waarschijnlijk dat een gevaarlijk ketonengehalte in het bloed wordt bereikt. Dit is het geval bij bloedniveaus van meer dan 15 millimolar. Bij gezonde personen in ketose worden zelden een hoger bloedniveau dan 3 millimolar bereikt. Insuline en glucagon reguleren het ketonengehalte in het bloed. Het ketonengehalte in het bloed kan hoger worden als de insuline productie niet in orde is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij diabetici.

Hulp nodig?

Als je niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan het enige échte Keto-Dieet waarin het dieet stap-voor-stap wordt uitgelegd inclusief receptenboek, maaltijdplanners en 150+ recepten. Ontvang meer dan 150 low-carb recepten voor een maximaal gewichtsverlies en een betere gezondheid.

Bekijk Het Keto-Dieet

41 reacties op “Bijwerkingen

 1. Ik ben 12 dagen bezig met het Ketose dieet en vanaf dag 2 was ik in ketose.(via urinestick gemeten) De eerste week ben ik 1 kg afgevallen en sindsdien niets meer. Ik weeg al het eten af en eet ongeveer 1300 calorieën, ik neem extra magnesium en calcium en vitamine C en D. Ik eet minder dan 25gram koolhydraten per dag, eet kokosolie en lijnzaad olie. Ondertussen ben ik extreem moe, heb ik koud, kan ik niet meer naar toilet, is mijn zicht duidelijk verslechterd en kan ik mij amper concentreren. (vandaag kon ik onmogelijk gaan werken) Ik ben in mijn normale doen een actieve persoon. Sinds het dieet wandel ik 1u tot 1,5u per dag.. Hoe komt het dat ik niets meer afval? En hoelang duurt deze extreme vermoeidheid?

  1. Als je onder je metabolise grens komt gaat je lichaam zichzelf afsluiten om te overleven. Door niet te poepen, temperatuur verlagen enz. Probeer vooral niet te weinig te eten. Gooi het eerst eens omhoog naar 2000 en verlaag het dan langzaam naar 1800. Hopelijk gaat het dan een stuk beter!

  2. Hallo Marie
   Volgens mij eet jij te weinig!
   bij het Ketose dieet mag je best 1500 Calorieen per dag nuttigen hoor!En denk aan de Vezels voor die stoelgang problemen, zelf kreeg ik vreselijke diaree door het gebruik van mct olie, Zelfs een heel klein beetje van deze olie zorgde bij mij voor water diaree,
   daardoor ben ik moeten stoppen met deze mct olie, ik gebruik nu kokosolie en olijfolie .
   eet vooral veel vezels in de vorm van bijv havervlokken door je smoothie ,zonnebloempitten als tussendoortjes De eerste maand vond ik echt afzien, ik was niet meer echt aanwezig, had een super lage bloeddruk en sliep waar ik stond,
   Was tot niet veel meer in staat ,
   na de eerste maand ging het heel goed met mij, nu ben ik helemaal op mijn ideale gewicht en zie er heel goed uit, slaap goed en Mijn bloedtest was keurig volgens de huis arts.
   ik neem per dag 50 gram koolhydraten , Ik denk echt dat dit niet te veel zou zijn voor jou,
   Maar ik hoop dat inmiddels alles een beetje beter gaat Marie?
   we zijn alweer een paar maanden verder nu, ik ben heel benieuwd naar hoe jij je nu voelt
   hartelijke groet
   Tiny

  3. Beetje late reactie, maar die verschijnselen die je noemt zijn gevolg van lichaam dat zich verder aanpast aan vetverbranding als energiebron. Heel normaal maar ook vervelend. Bij mij duurde het bijna 7 weken. Maarvriendin had het maar 3 weken. Dit is de fase waar je doorheen moet, maar waar ook de meesten, vanwege de ongemakken, afhaken..

   1. Ik ben ju 3 dagen bezig en heb ineens een klap gehad…duizelig de trap bijna ni opkunnen zonder te hijgen, spierverzuring en extreem moe….moet j hierdoorheen want zelfs het zuurstofgehalte in mn bloed staat op t randje??

  4. Hallo allemaal,
   Ik ben nu een week geleden begonnen.
   Vind het lastig om precies uit te zoeken hoeveel.je van alles op een dag mag eten! Van vetten welke vetten, Koolhydraten, en eiwitten.
   Ik weeg 90 kilo op dit moment.
   En hoop er snel wat van af te krijgen.
   Verder zou ik graag willen weten of er iemand last heeft van jullie , in de lever streek .

   1. Nee hoor,dit kan best…als je low carb door het leven gaat en zware sportinspanningen doet is dat helemaal normaal..je zit nog niet in je vetverbranding maar je urinestick zal het zo wel aangeven.

  5. Doorzetten! Ik ben 3 maanden door een hel gegaan maar nu voel ik mij beter dan dat ik mij ooit gevoeld heb. Een stemmetje achter in mij hoofd vertelde mij om niet op te geven. En dat heeft zich ten goede uitbetaald! Je bent op de goede weg al voelt dat niet zo.. Volhouden!

 2. Hallo, dit lijkt mij eenzelfde dieet als het Dr. Adkings-dieet. Een rage van de jaren 80, waar ik aan mee deed. Hoe paarser mijn ketonenstic was hoe meer ik af viel en hoe fitter ik mij voelde! Ook was ik binnen no-time 25 kg. kwijt, een fijne bijkomstigheid toen. Ik was toen 32 jr. nu ben ik vanaf overmorgen 69. Zeven jaar geleden is bij mij MS vastgesteld. Ik vroeg mij af of ik het Adkingsdieet weer zou kunnen doen, ik ben wat aan de zware kant (86 kg. -1.70 m. lang) omdat ik minder beweeg (slecht lopen) wil ik niet zwaarder worden en graag zo’n 10 – 15 kg. kwijt willen, dat lukt nu ook wel vanaf het moment dat ik een kwart van mijn “normale” porties eet, maar het gaat heeeeel traag, met soms een “onsje” per week. Ik heb nog steeds mijn Adkings dieetboek dus zou er graag weer aan beginnen en graag uw mening willen lezen.
  Vr. Groet Giny Tulp-Thoma

   1. Met ms is het verstandig om te kijken wat voor voedsel , uitval veroorzaakt , schrijf per dag op wat u eet , en als je volgende dag problemen hebt , zet deze voedings middellen op een aparte lijst , zo ontdek je waar je imuunsysteem niet blij mee is en afweerreactie start , het keto dieet zou bij kunnen dragen aan minder afweer reacties doordat je nu als brandstof vetten gebruikt en geen glucose glutamine , waardoor er minder vaak door het lichaam een afweer reactie plaatsvind

 3. Zijn er mensen die dit ketogeen dieet volgen omwille van de ziekte van MC Ardlle?
  Ik probeer sinds vandaag maar heb al meer spierpijn dan voordien zn kan minder… vraag me af het eigenlijk wel een goed idee is…

 4. Het is een normale genetische reactie waar je last van hebt. Het feit dat je niet afvalt komt doordat er extreem weinig poly- en mono-sachariden (meervoudige en enkelvoudige suikers) binnen komen. Dit is bij natuurvolkeren en onze voorouders geen enkel probleem omdat die geen resistenties hebben door verkeerde voeding want die eten vrijwel EV en MV suikers. Die leven hoofdzakelijk op dierlijke eiwitten, plantaardige en dierlijke vetten. Het westerse voedingspatroon betaat voor bijna 70% uit EV en MV suikers. Zetmeel (poly-sacharide)is namelijk na vertering gewoon de kristalsuiker (mono-sacharide) in de suikerpot.

  Doordat wij is het westen al vele generaties zo 70% suiker eten per dag is ons lichaam gewend geraakt aan alleen maar energie op slaan. Want door het eten van al die suiker is onze bloedglucosewaarde altijd eerder te hoog dan te laag. Daardoor put bij iedereen de alvleesklier uit want die kan die hoeveelheid insuline niet leveren. Dat verklaart ook de explosie en ernstige toename van diabetus melitus (zoete stroom) type 1 en 2.

  Door een rem te zetten op het uitputten van van de eilandjes van langerhans die de insuline produceren om o.a. de bloedsuiker te reguleren onstaat er verschillende resistenties. resistenties worden gereguleerd door diverse soorten genen in ons dna. Genen kunnen door door aan of uit staan en dit is om te kunnen aanpassen om zo te kunnen overleven indien dat nodig is. Bij de meeste mensen staan er een aantal genen uit die eigenlijk moeten aan staan. Dat maakt namelijk dat onze lichamen geen vet meer willen verbranden doordat er een constante hoeveelheid en te veel suiker word gegeten. Het lichaam zegt nu ga maar eten wanneer je slap, moe, trillerig, wazig gaat zien, prikkelbaar en koud word. Want mijn gen om vet te verbranden wanneer er te weinig energie voor handen is staat uit!!! De symptomen zijn namelijk het gevolg van een te laag bloedsuiker (energie) en het lichaam kan de energie niet vrijmaken uit het vetweefsel. Want het gen ( P 52 / 53) staat uit.

  Dit gen kan weer eenvoudig worden aangezet mits de suiker inname drastisch word verminderd. Dus helemaal geen suiker meer eten en alle zetmeel producten vervangen. Indien je lichaam één of meerdere symptomen zoals slap, moe, trillerig, slechte concentratie, wazig gaat zien, prikkelbaar en koud is dan doe je het volgende. Ga onmiddellijk en exact 3 minuten zo hard mogelijk sprinten of zo hard mogelijk op de plaats rennen of zo hard mogelijk de trap op en af rennen.

  Omdat je energie al te laag is en het met super snel en heel hard rennen voor je leven nog meer energie verbruikt word je lichaam gedwongen om het gen aan te zetten en energie te leveren vanuit vet. Want als die dat niet doen dan val je flauw en dat gebeurt niet want anders eten de wilde dieren je op. Na circa 2 minuten keihard sprinten springt het gen weer aan voor de vetverbranding. Blijf dan nog Maar je moet wel 3 minuten inspannen alsof je leven ervan afhangt anders werkt het echt niet!!!

  Na die 3 minuten mag je een uur lang echt NIETS ETEN!!!! Wel water drinken. Daarbij moet je een maand lang twee maal daags 100 micrograam (mcg) CHROOM PICOLINAAT slikken. Daarbij leren eten wanneer je echt honger hebt en niet trek en iedere dag een half uur voluit sporten. Daarnaast kun je gewoon door gaan met je ketodieet.

 5. Wauw mischa, ik heb echt vol bewondering je kennis gelezen. Waar zijn alle mensen zoals jou met deze kennis gebleven? Geweldig. Meest nuttige reactie wat mij betreft.

 6. Hallo,

  Ik volg nu bijna 14 dagen het kets dieet en heb sinds gister enorme maagpijn. Kan iemand me vertellen of dit een van de bijwerkingen van keto griep is? Ik heb ook al een tijdje een vieze smaak in mijn mond en was ook behoorlijk crumpy dus volgens mij is er wel wat gaande. Ik ben overigens nauwelijks afgevallen. Ik hoor graag jullie bevindingen. Gr. Caro

 7. Hallo,
  Reeds drie weken keto maar nu veel last van pijnlijke kuitspieren? Voor het dieet ging ik veel wandelen (12 tot 24km) en doe dit nu nog steeds maar dus wel met pijnlijke kuitspieren als gevolg? Zou er een verband met het dieet kunnen zijn?

   1. Niet alleen magnesium. Kramp tijdens het lopen wordt meestal veroorzaakt door een kalium tekort. Heb je s’nachts kramp dan is dat te wijten aan een magnesium tekort. Ik zou electrolyten zout aan willen raden. Veel webshop bieden dat aan. Doe een paar schepjes in je drinkfles en de hele dag van blijven drinken. Zo ongelofelijk belangrijk!

  1. Hoi Pat,

   Krampverschijnselen kunnen er wel bij horen. Van belang is om de juiste balans in je lichaam te houden tussen natrium, magnesium en kalium. Door het vele plassen icm te weinig kalium inname kan dat kleiden tot een tekort. Natrium krijg je via de voeding en keuken zout (NaCl) meestal ruim voldoende binnen. Magnesium en kalium spelen (samen met natrium)een belangrijke rol in de functie van het spierstelsel en het zenuwstelsel. Zelf heb ik wat last van oa hart kloppingen gehad. Toen is mijn dagelijkse maaltijden (ik eet 1x per dag een grote maaltijd) op de hoeveelheid kalium ging controleren kwam ik erachter dat hierin bij lange na niet de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid zit (3500 mg). Als hardloper weet ik dat kalium en magnesium van belang zijn bij duurinspanningen. Nu kun je kalium alleen op recept via de huisarts krijgen (hoge doseringen, mogelijk gevaarlijk bij overdosering), bloedtest noodzakelijk. Dat is meestal ook niet nodig. Zelf gebruik ik nu Lo Salt uit de supermarkt als keuken zout., wat bedoelt is voor mensen die natriumarm moeten eten. Hierin is 66% van het natrium vervangen voor kalium (Kaliumcholoride ipv natriumchloride (normaal keukenzout). 1 gram zout komt overeen met 17% van je dagelijkse behoefte. aan kalium. Je kunt dus dit zout in het eten gebruiken, of als je veel moet aanvullen een bouillon ermee maken (kan wat laxerend werken als je hem sterk maakt). Het beste is om zoveel mogelijk kalium via de voeding binnen te krijgen: spinazie 600 mg per 100 gr, zalm 600mg per 100 gr, hele avocado 650 mg, broccoli 400mg per 100 gr. Dit zou voor jou ede krampklachten (vermoedelijk) moeten verhelpen. Voor magnesium zijn bij de drogist ook supoelmenten te krijgen (neem dan magnesium citraat, ipv magnesiumoxide omdat dat beter wordt opgenomen. Succes! Gr, Koen

 8. Hallo, ik ben nu 3 weken in ketose, de kilo’s vliegen eraf, maar de bloeddruk wil voor geen meter zakken. Blijft rond de 140 / 90. Ik ben 68 jaar, weeg 78 kilo, middenomtrek, 97 en lengte is 172 cm. Ik wandel elke dag 10 km. Wat kan ik nog meer doen om de bloeddruk te verlagen? HELP

  1. Dag Arie,
   Als reactie op jouw vraag om de bloeddruk omlaag te halen. Heb je weleens bittermeloenthee of hibiscus thee geprobeerd. Bittermeloen kan je ook eten overigens alleen moet je het wel weten hoe klaar te maken. Het is een buitenlandse groente die veelal in de Aziatische en Surinaamse keuken wordt gebruikt.

 9. Ketogeen is voor mij geen dieet maar een gezonde levenstijl. Ik doe het nu al een poosje en wil niet meer anders. De eerste weken moest ik wennen, zelf een paar daagjes ziek gevoeld. Ketogriep, dit wist ik en was erop voorbereid. Maar nu voel ik mij heel goed erbij. Ik doe het zelf niet voor af te vallen maar voor een gezonde levensstijl. Wat dit dieet echt doet en als cadeau val ik op plekken af waar ik al jaren niet meer afgevallen ben. Ook ben ik in de menopauze en had heel erg last van nachtelijke opvliegers. Nu heb ik ze nog maar ze zijn niet meer zo heftig en slaap door sommige opvliegers heen. Het maakt mijn menopauze wat aangenamer. Maar zo heeft het nog zoveel voordelen

  1. Vorig jaar keto gedaan. Bevoel me prima. Ik viel enkele kilo’s af, maar dacht dat ik ook in de overgang kwam omdat ik ontzettende last kreeg van opvliegers. Ba een half jaar ging het door verschillende reden mis en begon ik weer met “ gewoon” eten. Ik werd tot mijn verbazing na een half jaar ( in december)weer ongesteld. Daarna bleef t rustig. Geen opvliegers meer en geen menstruatie .
   Door de Coronamaatregels kwam ik echter al snel weer aan. Ik besloot weer kha/ keto te eten. Het begon hetzelfde als de keer ervoor. Een weekje moe en hoofdpijn. Daarna voelde ik me superfit.
   Mijn verbazing was wel groot toen ik weer last kreeg van heftige opvliegers en nachtzweten. Echt zeker 5 opvliegers in een uur. Ze houden niet lang aan, maar ze zijn heftig. Daarna weer ijskoud door het transpiratievocht. S nachts is hetzelfde verhaal. Ik merk dat als t warm weer is het euvel nog erger wordt.
   Wat ik me afvraag is:kan dit ook aan deze manier van eten liggen? Ik lees namelijk alleen maar dat klachten afnemen.
   Ik val deze keer ook niet zo snel af. Alles Ben elkaar in drie maanden tijd 5 kilo ( weeg70 kilo nu en daar blijf ik al weken hangen,soms 1 kilo meer en soms een kilo minder) voor mij is dat geen probleem,ik zie wat taille en dat is prima. De vorm van eten bevalt me ook prima… alleen die vervelende opvliegers en bijna contstante oververhitting is zo vreselijk

 10. beste Annet ik heb hetzelfde dan jij. ik ben 54j en denk ook dat ik mijn menopauze zit door het felle zweten; opvliegers s’nachts en overdag. zou dit kunnen liggen aan het dieet denk je?

  1. Ook ik heb ‘s nachts last van extreem zweten en oververhitting.Dat is erger geworden nu ik het ketodieet volg.Ook slaap ik heel slecht 1 uur slapen ,wakker worden en dat gaat de hele nacht zo door.Komt dat door het ketodieet?

 11. Ik ben reeds een week met ketose dieet bezig maar heb ongelofelijk veel pijn in mijn lijf, onderrug/heupen/benen? Is dit verzuring? En wat kan ik doen?

 12. Hallo Sanne,
  Jammer dat er geen reactie komt op jou vraag. Ik herken precies wat jij schrijft. Ik ben nu 7 weken bezig, waarvan 6 weken met ongelooflijk pijn in mijn onderrug, heupen (slijmbeursontsteking), boven benen en knieën. Het word eerder erger dan minder.
  Hopelijk weet iemand hoe dit.komt.

 13. Hallo, ben 3 dagen met keto bezig, booral ook voor man om te proberen want hij moet 20a 25kg afvallen. Ik voel me vanaf de avond in de eerste dag slecht aan mijn maag, heb wel een minimaal maagbreukje en normaal al heel veel last voor grote toiletbezoeken. Gebruik daarvoor 3x 2 tabletten psyllium en voor de rest nog extra vezels maar geeft niet veel voorruitgang, maar het is mijn maag die echt opspeelt voel me altijd misselijk en ben aan mijn maag gevoelig vooral met amanandelmeel en noten. Maar dit is voor mij een groot deel te gebruiken in deze voeding, bv ketobrood, wafels voor ontbijt etc.. Ook hebben verschillende dingen die je maakt een uitgesproken vissmaak (bij 1 bepaald ketobrood bv) alsook heel veel eiersmaak en lust niet graag eitjes. Hoe los ik dit alles op, vooral mijn maagprobleem denk echt dat dit van het amandelmeel en de noten zijn. Vind het ook moeilijk om te weten of je nu juist bezig bent, want niet alle weekgerechten lusten we of kunnen verdragen, dus neem ik maar lukraak uit de boeken, totaal geen ide hoeveel je nu juist binnen neemt, let bij aankoop in de winkel al goed op de koolhydraten die in de verpakking zitten. Heb ook een voze tonggevoel. Hoe los ik dit alles op of is dit echt geen dieet voor mij?
  Dank u voor de snelle reacties, grtjs

  1. Ik heb ook een middenrifbreuk en gebruik nu voor de ketomaaltijd appel cider azijn. Twee theelepels aca, halve citroen en dan glas water er bij. Wel met een rietje opzuigen ivm zuuraaanval op je tanden! Gebruik nu al 4 weken geen maagzuurremmers meer en totaal geen last van maagzuur. Google hier maar eens op, is echt een aanrader voor maagproblemen. Met uitzondering van een maagzweer!

  2. Kan komen dat je lichaam moet wennen aan de vetten. Je eet meer vet dan normaal. Mijn man heeft ook maagklachten. Van de huisarts omeprazol gekregen..

 14. Kan komen dat je lichaam moet wennen aan de vetten. Je eet meer vet dan normaal. Mijn man heeft ook maagklachten. Van de huisarts omeprazol gekregen..

  1. Ik ben in 3 maanden tijd 28 cm aan buikomvang kwijt geraakt door het Keto dieet, van 111 cm naar 83 cm. Nu eet ik af en toe wat koolhydraten maar nooit meer dan 50 op een dag. Vandaag voor het eerst wat duizelig geweest en denk eraan om toch meer koolhydraten te gaan eten. Het heeft mij veel gebracht, fitheid, een platte buik en gezonder voelen. Bij meer dan 85 cm aan buikomvang, ben een man, ga ik weer aan het volledige Keto dieet. Een aanrader dus.

 15. Hoi Sanne en Daniëlle, ik ben nu een week bezig en bij mij is ook pijn in mijn onderrug en benen ontstaan. Ik kan er gewoon niet van slapen. Dit heb ik steeds als ik keto probeer. Daardoor geef ik op.

 16. Ik ben nu bijna 2 jaar bezig met keto en ik wil niet anders meer, alleen blijft mijn stoelgang keihard en heb ik vaak buikpijn, omdat ik niet naar het toilet kan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *