Calorieën van drinken tijdens het ketose dieet

Calorieën van drinken tijdens het ketose dieet

Als je meer calorieën eet dan je lichaam nodig heeft dan worden de niet gebruikte calorieën opgeslagen als vet. Dit is over het algemeen bekend. Als je niet meer gaat bewegen dan worden de calorieën niet gebruikt door het lichaam. Het gevolg is een stijging van de vetmassa. Een persoon die niets doet maar wel veel eet zet op deze manier snel veel vet aan. Vooral als er geen activiteiten worden gedaan is het niet nodig om veel te eten. Er is dan geen grote caloriebehoefte. Andersom geldt hetzelfde. Als je minder calorieën eet dan waar je lichaam om vraagt dan neemt de vetmassa af. Het lichaam heeft energie nodig. Als het lichaam de energie niet uit voeding kan halen haalt het de energie uit het omzetten van de vetmassa. Zo werkt het bij ieder dieet en ook bij het ketose dieet. De caloriebehoefte is dan groter dan de calorie inname. Doordat de vetten worden omgezet tot energie wordt het lichaamsvet minder.

Calorieën bijhouden

Houdt de calorieën bij van het drinken dat je binnenkrijgt. Doe dit voor alle drankjes die genuttigd worden. Als je veel drinkt op een dag, zoals het hoort, dan krijg je ook veel calorieën binnen door drinken. Dit moet je bij het aantal calorieën optellen die je via voeding binnenkrijgt. Drinken zoals cola, bier en koffie met melk behoor je mee te rekenen tot je eetpatroon. Bij het ketose dieet is het verstandig om al het drinken met suikers volledig te vermijden. Teveel melk is ook niet goed aangezien dit ook koolhydraten bevat.

Stop met limonade drinken tijdens het afvallen

Stop met het drinken van limonade. Dit drinken heeft veel suiker en zit vol met koolhydraten. Het heeft ook een slechte invloed omdat het je verlangens naar suiker vergroot. Dat wil je niet als je aan het afvallen bent. Stap over naar het drinken van water of drinken dat bijna uit alleen water bestaat zoals thee zonder suiker of soms een glaasje melk. Probeer ook zoveel mogelijk de zoetstoffen te vermijden.

Drink voldoende water

Het grootste gedeelte van het lichaam bestaat uit water. Dit is maar liefst 50 tot 65 procent van het lichaam. Het lichaam heeft water nodig om te functioneren. Het transporteert de stoffen door het lichaam. Aan de andere kant voert het ook de afvalstoffen af. Water is ook belangrijk bij het regelen van de lichaamstemperatuur. De functies van water in het menselijk lichaam zijn bijna eindeloos.

Hulp nodig?

Als je niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan het enige échte Keto-Dieet waarin het dieet stap-voor-stap wordt uitgelegd inclusief receptenboek, maaltijdplanners en 150+ recepten. Ontvang meer dan 150 low-carb recepten voor een maximaal gewichtsverlies en een betere gezondheid.

Bekijk Het Keto-Dieet

One reactie op “Calorieën van drinken tijdens het ketose dieet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *