Calorieën verminderen? Met het ketogeen dieet werkt dat wat anders

Calorieën verminderen? Met het ketogeen dieet werkt dat wat anders

In de calorieën snijden zodat je minder eet werkt voor de meeste mensen simpelweg niet. In theorie moet het werken maar in de praktijk is het een ander verhaal. De hormonen die de honger controleren en het verzadigde gevoel opwekken gaan je tegenwerken. Terwijl je je best doet om je aan het dieet te houden schreeuwt je lichaam om eten. Het is niet vreemd dat je het niet volhoudt. Het lukt bijna niemand. Voor je het weet stap je over van het ene dieet naar het andere en begint een leven van jojo’en.

Onderdrukking van honger

Bij het ketogeen dieet is dat anders. Met meer hoge kwaliteit vetten, een minimaal aantal koolhydraten voornamelijk afkomstig uit hoogwaardige groenten aangevuld met de complete eiwitbronnen doe je je lichaam een plezier. Wat overblijft na dit aangepaste eetpatroon is een lichaam dat van de voordelen van ketose profiteert en het hongergevoel onderdrukt.

Meer vetten, minder calorieën

Calorieën verminderen zonder op te letten wat je eet is niet de oplossing, calorieën verminderen en meer vetten eten wel. Als je meer vetten eet dan neemt de eetlust af waardoor je niet de gehele dag rondloopt met een hongergevoel. Je eet dan “vanzelf” minder waardoor je niet bewust hoeft te snijden in het aantal calorieën. Plus dat er ook nog het voordeel is dat je niet continu naar pizza en chips snakt.

Uithongeren is niet nodig

Het antwoord op de vraag hoe je het snelst kunt afvallen heeft niet enkel te maken met het verminderen van het aantal calorieën. Als je de calorieën sterk vermindert dan is het zelfs mogelijk dat je aankomt in gewicht in plaats van dat je lichter wordt. Je kunt jezelf uithongeren, maar het is niet de juiste aanpak. Door voor een langere periode de calorieën sterk te verminderen leg je een grote druk op je lichaam. Het kan zelfs tot gezondheidsproblemen leiden zoals insulineresistentie, lage testosteronwaarden, schildklierklachten en nog veel meer. Voorkom dat je jezelf uithongert en kies een dieet of levensstijl dat gezond is en bewezen werkt. Bij het ketogeen dieet honger je jezelf niet uit, krijg je nog voldoende eten binnen maar lukt het toch veel mensen om af te vallen; zonder honger. Lees hier meer over wat je kunt eten tijdens het ketogeen dieet.

Hulp nodig?

Als je niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan het enige échte Keto-Dieet waarin het dieet stap-voor-stap wordt uitgelegd inclusief receptenboek, maaltijdplanners en 150+ recepten. Ontvang meer dan 150 low-carb recepten voor een maximaal gewichtsverlies en een betere gezondheid.

Bekijk Het Keto-Dieet

One reactie op “Calorieën verminderen? Met het ketogeen dieet werkt dat wat anders

  1. Goededag, ik ben sinds 1.5 week ketogeen gaan eten. Ik eet voor mijn doen echt heel veel wel gezond. Voorheen at ik heel slecht in de zin van: diner kon een zak chips zijn en overdag tosties of croissants.. nu heb ik berekend hoeveel calorieën ik zou moeten eten om af te vallen en dat zit op de 1550 maar ik kom er bij lange na niet aan. Ik zit gemiddeld op de 1100 calorieën. Ik voel me verder prima. Beter dan ooit eigenlijk. Maar nu lees ik veel dat te weinig calorieën ook slecht kan zijn. Ik krijg nu tenminste gezonde producten binnen hoe slecht kan het zijn maar maak me ook een beetje zorgen. Wat denken jullie ervan? Groet R.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *