Het keto-dieet boek

Koolhydraatarme diëten zoals het ketogeen dieet hebben zichzelf jaren geleden al bewezen. Oorspronkelijk bedoeld als remedie tegen epilepsieaanvallen is het ketogeen dieet uitgegroeid tot een volwaardig dieet om af te vallen. Door voeding te eten dat over veel vetten beschikt zou je denken dat je er alleen maar mee aankomt, maar dat is niet het geval.

Met veel vetten, weinig eiwitten en vrijwel geen koolhydraten raakt je lichaam in ketose. De productie van ketonen zorgt vervolgens voor de energie die het lichaam nodig heeft. Het lichaam verbrandt dan geen suikers meer, maar gaat over tot het verbranden van vetten – precies wat je wilt tijdens het afvallen. Het voordeel van het ketogeen dieet is hiernaast dat je minder honger hebt, geen last hebt van schommelingen in het bloedsuikergehalte en het verlies van spiermassa wordt geminimaliseerd. Maar hoe begin je met het dieet? Op deze website delen we allerlei tips en informatie over het ketodieet, maar het is natuurlijk makkelijker als je het in boekvorm kunt lezen. En dat is precies waar ‘Het Keto-dieet’-boek voor ontwikkeld is.

Bekijk Het Keto-Dieet

het keto-dieet

Keto-dieet boek

Het keto-dieet boek van Martina Slajerova is een verademing voor iedereen die moeite heeft met het samenstellen van een voedingsschema voor het ketogeen dieet. Het ketogeen dieet boek bevat meer dan 150 recepten die bij het ketodieet passen maar ook veel handige en praktische informatie over het ketogeen dieet zelf. Het keto-dieet boek is een Nederlandse versie van het oorspronkelijk Engelstalige boek van Slajerova.

Inhoud van het boek

Het boek van Slajerova is voor veel mensen de start geweest van een indrukwekkende afvalrace. Vooral omdat het leesbaar geschreven is vertaalt het de moeilijke materie tot begrijpbare informatie waar je echt wat aan hebt. En helpt ook vooral bij het samenstellen van je voeding, omdat dit nu eenmaal lastig is bij een ketogeen dieet. Om je een idee te geven van de inhoud van het boek, zijn dit de 11 hoofdstukken van het boek:

 1. Inleiding
 2. Wat is het ketogeen dieet?
 3. Zelfgemaakte basisrecepten
 4. Ontbijt
 5. Hartige snacks
 6. Gezonde lunchideeën
 7. Soepen en salades
 8. Hoofdgerechten
 9. Bijgerechten
 10. Drankjes en desserts
 11. Register en Over de auteur

Zoals je ziet is het grootste deel van het boek ingericht als receptenboek, omdat dit het punt is waar veel mensen een probleem ondervinden. Het boek heeft meer dan 150 recepten die verdeeld worden over het ontbijt, snacks, lunch, bij-, voor- en hoofdgerechten. Zo zijn er recepten voor het maken van keto-broodjes, hazelnootpasta of ketchup. Maar ook ontbijt met Spaanse eieren, norirolletjes met zalm en bloemkoolsoep met chorizo. Kortom, het keto-dieet betekent niet dat je niet meer lekker kunt eten. Als er iets is dat dit boek je leert, dan is het wel dat je ook heerlijk kunt eten tijdens het ketogeen dieet.

Bekijk het keto-dieet boek

Hulp nodig?

Als je niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan het enige échte Keto-Dieet waarin het dieet stap-voor-stap wordt uitgelegd inclusief receptenboek, maaltijdplanners en 150+ recepten. Ontvang meer dan 150 low-carb recepten voor een maximaal gewichtsverlies en een betere gezondheid.

Bekijk Het Keto-Dieet