Hoeveel calorieën aan vet eten bij het ketose dieet?

Hoeveel calorieën aan vet eten bij het ketose dieet?

Als je wilt weten hoeveel vetten je mag eten tijdens het ketogeen dieet dan moet je eerst weten hoeveel calorieën je in het totaal mag eten. Over het algemeen geldt dat je je lichaamsgewicht in kilo’s mag vermenigvuldigen met 30. Dat is het aantal calorieën dat je op een dag binnen mag krijgen. Dit is een ruim gemiddelde en is per persoon verschillend. Hoeveel je mag eten hangt ook veel af van de dagelijkse activiteit. Dit wordt niet goed berekend met deze berekening. Als we uitgaan van iemand van 100 kilo dan betekent dit dat de persoon ongeveer 3000 calorieën op een dag mag eten als onderhoud. Als de persoon wil afvallen dan wordt er meestal 500 calorieën vanaf gehaald. Hierdoor blijven er 2500 calorieën per dag over.

Vetvrije massa

De eerste berekening die je moet maken is die van de vetvrije massa. Dit is minder dan je normale gewicht. Je moet weten wat je vetpercentage is. Dit kun je het beste laten meten bij een sportschool of diëtist. Je kunt het ook door een gezinslid, vriend of kennis laten doen met een eigen huidplooimeter. Als we uitgaan van iemand van 100 kilo met een vetpercentage van 15% dan is de vetvrije massa 85 kilo (100 kg – 15%).

Eiwitten

Het aantal calorieën uit eiwitten dat gegeten moet worden is de vetvrije massa vermenigvuldigd met 8. Voor de persoon van 100 kilo komt dit neer op 680 calorieën.

Vetten

De rest van de calorieën bij een ketogeen dieet moeten uit de vetten komen. Van de 2500 calorieën op een dag wordt de 680 vanaf gehaald voor de eiwitten. Er blijft vervolgens 1820 calorieën over voor de vetten.

Bovenstaande is een eenvoudige berekening van het aantal calorieën aan vet dat je mag eten tijden het ketogeen dieet. 1820 calorieën staat ongeveer gelijk aan 200 gram vetten. Dit mag de voorbeeldpersoon dagelijks aan vet eten tijdens het ketogeen dieet. De kans is klein dat je precies hetzelfde weegt en met hetzelfde percentage. Als je de stappen doorloopt met je eigen gegevens kun je uitrekenen hoeveel jij aan vet mag eten. Je eet dan veel vet om vet te kunnen verbranden. Dit gaat tegen de natuur in zoals ons geleerd is maar het werkt. Het lichaam raakt dan snel in ketose. Er zijn ook voordelen. Je voelt je langer vol en je kunt lekker blijven eten.

Hulp nodig?

Als je niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan het enige échte Keto-Dieet waarin het dieet stap-voor-stap wordt uitgelegd inclusief receptenboek, maaltijdplanners en 150+ recepten. Ontvang meer dan 150 low-carb recepten voor een maximaal gewichtsverlies en een betere gezondheid.

Bekijk Het Keto-Dieet

13 reacties op “Hoeveel calorieën aan vet eten bij het ketose dieet?

 1. Hallo mensen,Ik heb een paar vrgaen. Mag je als ontbijt of lunch ook een weight-care shake? En hoe zit dat met alcohol, mag je een biertje of een roseetje? Ik twijfel of ik ermee zal beginnen, ben al een paar weken aan het opletten wat we eten, geen aardappels, veel groente en water drinken. Dit weekend toch een paar biertjes op.

  1. Het is verstandig om alcohol volledig te vermijden. Alcohol levert maar liefst 7 calorieën per gram maar het heeft echter geen meerwaarde voor het lichaam.

 2. Hoihoi, mag je wel zoetstoffen? Ik vind af en toe een cola zero wel lekker. Verder ben ik echt goed bezig met het keto dieet. Ik ben nu twee weken bezig maar het is goed vol te houden tot nu toe. Ik hou geen calorieën bij maar ik eet geen koolhydraten en ik eet alleen als ik honger heb. Nu eet ik wel veel spek en kaas. Is dat niet erg? Ik hoor het graag!

  1. Zoetstoffen worden vaak afgeraden tijdens het ketogeen dieet, eigenlijk al het “zoete”. Het ligt er vooral aan hoe je lichaam erop reageert. Kijk het aan of je in ketose komt/blijft als je zoetstoffen neemt. Onze ervaring is dat zoetstoffen soms best kunnen zonder dat je weer uit ketose raakt. Spek en kaas zijn geen probleem. Let er wel op dat kaas een beetje koolhydraten bevat, dus liever ook niet teveel.

 3. Ik heb hypothyreoïdie en heb medicijnen hiervoor. Kan ik het keto dieet zonder verdere bijwerkingen volgen? Heb ik aanvullende vitaminen of kalium tabletten nodig?

 4. Ik heb nog steeds geen goede calorieën teller gevonden. Wie weet een nederlandstalige en niet 1 waar je de getallen in inch en feet moet weten!

  1. De app ‘eetmeter’ van het nederlands Voedingscentrum!!!!
   Daar staan duizenden en duizenden Nederlandse producten al in en je kan ook je eigen producten nieuwe producten en eigen gerechten toevoegen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *