Ketose helpt je gewicht te verliezen door minder honger

Ketose helpt je gewicht te verliezen door minder honger

Het ketogeen dieet werkt op de korte maar ook op de langere termijn. Iedereen kan binnen een week vele kilo’s afvallen. Dat is echt niet zo moeilijk als het klinkt. Overleef een week met alleen dieetshakes en je zult zien dat je binnen een week vele kilo’s lichter bent. Maar dan komt de tweede week. Opeens val je veel minder kilo’s af, heb je geen zin meer in de shakes en krijg je te maken met ondraaglijke gevoelens van honger. Het resultaat is dat je al snel stopt met de shakes en het gewicht zit er na een week weer bij op. Dat is hoe een standaard dieet voor de meeste mensen op de korte termijn werkt. Het ketogeen dieet werkt anders.

Minder honger

In de eerste week van het ketodieet val je snel af. Dit komt doordat je lichaam plotseling geen koolhydraten meer toegediend krijgt. In je lichaam nemen de voorraden ook af wat het gevolg heeft dat je snel lichter wordt. Dit is geen vet maar vocht. Koolhydraten houden namelijk vocht vast. Zodra je geen koolhydraten meer in je lichaam hebt opgeslagen dan hou je ook minder vocht vast. Het vetverlies begint niet meteen maar pas nadat je minimaal een week bezig bent met het dieet. Anders dan bij veel andere diëten merk je echter dat je niet meer honger dan normaal hebt maar zelfs minder. Dat is het grote voordeel van het ketogeen dieet. Doordat je minder honger hebt kun je het dieet makkelijker volhouden en kun je eindelijk de resultaten behalen waar je al zo lang van droomt.

Niet makkelijk

Het klinkt misschien makkelijk, maar je moet er wel wat voor doen en laten. Zonder koolhydraten leven is vooral in het begin moeilijk. Je bent sneller en vaker vermoeid, sporten gaat niet lekker, je kunt geïrriteerd raken en zo merkt iedereen andere bijwerkingen. Dit is compleet normaal als je stopt met koolhydraten. Je lichaam is het niet gewend om het zonder deze suikers te doen en heeft er moeite mee. Dit merk je lichamelijk en ook mentaal kun je het moeilijk krijgen. Voor de winnaars die de eerste periode vol kunnen houden is er een beloning; dit is de ketose fase waar het om draait. Je leest hier meer over ketose.

Hulp nodig?

Als je niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan het enige échte Keto-Dieet waarin het dieet stap-voor-stap wordt uitgelegd inclusief receptenboek, maaltijdplanners en 150+ recepten. Ontvang meer dan 150 low-carb recepten voor een maximaal gewichtsverlies en een betere gezondheid.

Bekijk Het Keto-Dieet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *