Niet in ketose? Raak niet ontmoedigt als het niet meteen lukt

Niet in ketose? Raak niet ontmoedigt als het niet meteen lukt

Afvallen is vallen en opstaan. Verwacht niet dat het je direct lukt om je streefgewicht te bereiken. Afvallen is moeilijker dan je denkt. Dit geldt soms ook voor het in ketose raken. Zorg ervoor dat je niet ontmoedigt wordt als het niet meteen lukt. Geef jezelf de tijd om het ketose dieet te proberen. Als het niet werkt dan kun je alsnog aanpassingen maken zodat je het op een andere manier probeert.

Vermijd stress tijdens het afvallen

Probeer zoveel mogelijk om stress te vermijden. Als je gestrest bent dan ben je sneller geneigd om ongezond eten te pakken dat niet bij het ketogeen dieet past. Je denkt dan niet zo nuchter na als je normaal doet en je bent er sneller vatbaar voor. Je kunt je ook makkelijker richten op het afvallen als je geen stress hebt. Iedereen die wel eens stress heeft merkt dat er meer vermoeidheid is als er sprake is van stress. Dit werkt het afvallen tegen en dan met name de zin in lichaamsbeweging.

Slaap voldoende

Slaap is erg belangrijk voor het lichaam. Het lichaam heeft de rust nodig om te herstellen. Dit is niet alleen fysiek herstel maar ook mentaal. Een slechte nachtrust kan leiden tot verschillende lichamelijke problemen. De concentratie wordt minder, gewichtsproblemen kunnen optreden en overdag is er veel last van vermoeidheid. Tijdens de slaap kunnen de organen en spieren herstellen. De volgende dag is het lichaam uitgerust en weer klaar voor nieuwe inspanningen.

Hulp nodig?

Als je niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan het enige échte Keto-Dieet waarin het dieet stap-voor-stap wordt uitgelegd inclusief receptenboek, maaltijdplanners en 150+ recepten. Ontvang meer dan 150 low-carb recepten voor een maximaal gewichtsverlies en een betere gezondheid.

Bekijk Het Keto-Dieet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *