Realistische doelen stellen tijdens het ketodieet

Realistische doelen stellen tijdens het ketodieet

Als je jezelf een doel stelt tijdens het afvallen zorg er dan voor dat het doel realistisch is. Je kunt niet binnen een maand 10 kilo verliezen als je het ketogeen dieet volgt, tenminste niet als je het op de gezonde manier doet. Als het je al lukt dan zijn de kilo’s niet voor altijd verdwenen. Snel gewicht verliezen is altijd meer vochtverlies en afname van de spiermassa dan echt verlies van vetmassa. Probeer van tevoren een doel te stellen dat realistisch is en haalbaar. Bedenk ook hoelang je erover wilt doen om dit streefgewicht te behalen.

Kleine doelen stellen

Als je realistische doelen stelt kun je meerdere kleinere doelen stellen. Hierdoor heb je steeds een klein succes als weer eens een doel behaald wordt. Als je weet hoeveel kilo’s je wilt afvallen tijdens het ketodieet en in hoeveel tijd dan kun je bijvoorbeeld iedere maand een doel stellen. Door kleine doelen te stellen geef je je jezelf meer motivatie. Hierdoor voorkom je ook dat je een doel nastreeft dat je niet kunt halen. Dit werkt alleen maar demotiverend. Je krijgt meer motivatie door steeds kleine doelen te bereiken.

Hou je gewicht in de gaten

Het is verstandig om je gewicht bij te houden tijdens het ketogeen dieet. Als je aan het afvallen bent dan is dit essentieel. Vergelijk je gewicht met voorgaande periodes. Je kunt dan zien of je afgevallen bent of bent aangekomen. Als je aangekomen bent dan weet je dat je iets moet veranderen aan het dieet. Als je afgevallen bent dan kun je het huidige tempo blijven aanhouden. Door je gewicht bij te houden kun je aanpassingen maken als het nodig is.

Hoeveel kilo per week?

Als je een gewicht als doel hebt ga dan uit van een halve kilo tot een kilo per week. Als je meer dan dat wilt verliezen dan wordt het ongezond en niet onverstandig. Als je te snel afvalt dan is het ongezond en je krijgt het gewicht weer sneller terug. Dit heet het jojo-effect. Alle kilo’s die je kwijt bent komen dan snel weer terug. In sommige gevallen zelfs meer dan tevoren.

Let op wat je eet en houdt de calorieën bij

Onthoudt dat je meer dan 7000 calorieën moet verbranden voor een kilo vet. Dat betekent echter niet dat je jezelf moet uithongeren. Dit werkt alleen maar averechts. Het minimale aantal calorieën dat iemand nodig heeft is 1200 calorieën per dag. Dit is nog steeds veel minder dan wat een gemiddeld persoon op een dag eet. Maak een dieetplan en blijf dit volgen.

Hulp nodig?

Als je niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan het enige échte Keto-Dieet waarin het dieet stap-voor-stap wordt uitgelegd inclusief receptenboek, maaltijdplanners en 150+ recepten. Ontvang meer dan 150 low-carb recepten voor een maximaal gewichtsverlies en een betere gezondheid.

Bekijk Het Keto-Dieet

One reactie op “Realistische doelen stellen tijdens het ketodieet

  1. Maar wat moet je dan aanpassen aan het dieet als je niet afvalt? Ik hou alles bij in verhouding bij met een gebruik van 25 khd en ben alleen de eerste 3 wk een halve kilo afgevallen. Toen stond ik stil en ben toen naar 20 khd gegaan en nu is er zelfs weer een halve kilo bij.
    Ik snap er werkelijk niets van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *