Targeted ketogeen dieet

Targeted ketogeen dieet

Tijdens het ketogeen dieet verbruikt het lichaam vetten voor energie. Het lichaam verkeert dan in ketose. De vetten uit de voeding en de lichaamsvetten worden gebruikt voor energie en geen glucose. De vetten zijn voornaamste energiebron voor het lichaam. De ketose staat wordt bereik door heel weinig koolhydraten te eten. Meestal is 30 tot 50 gram koolhydraten het maximale aantal koolhydraten per dag. Het voordeel van ketose is dat er snel vetverlies is en minder honger. Het bloedsuikergehalte blijft op een stabiel laag niveau als het lichaam in ketose verkeert.

Ketogeen dieet en sport

Als het op sporten aankomt dan is goed te merken dat de glycogeen voorraden leeg zijn. Het sporten gaat minder goed tijdens het ketogeen dieet. Dit komt doordat er niet voldoende energie is voor het sporten. Er is alleen maar voldoende energie om normaal te functioneren. Om te sporten is er eigenlijk niet genoeg energie tijdens het ketogeen dieet. Het uithoudingsniveau en de kracht zijn minder waardoor de prestaties slechter zijn. Sporten tijdens het ketogeen dieet is niet makkelijk.

Sporten en het Targeted Ketogeen dieet

Het targeted ketogeen dieet is een aanpassing op het ketogeen dieet. Het targeted ketogeen dieet verschilt niet veel van het normale ketogeen dieet. Het enige verschil is dat er op dagen waarop er gesport wordt koolhydraten gegeten worden. De koolhydraten worden voor de training gegeten. Het gaat dan om 25 tot 50 gram koolhydraten. Dit is voldoende voor een gemiddelde training maar het is niet voldoende voor een duursport op een hoge intensiteit. Het targeted ketogeen dieet is een optie voor sporters die willen afvallen. Er is dan net iets meer energie tijdens het sporten.

Hulp nodig?

Als je niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan het enige échte Keto-Dieet waarin het dieet stap-voor-stap wordt uitgelegd inclusief receptenboek, maaltijdplanners en 150+ recepten. Ontvang meer dan 150 low-carb recepten voor een maximaal gewichtsverlies en een betere gezondheid.

Bekijk Het Keto-Dieet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *