Voordelen

Voordelen

Het ketogeen dieet draait voornamelijk om ketose. Ketose is een metabolische staat van het lichaam waarbij het ketonengehalte in het bloed een bepaalde hoeveelheid heeft bereikt. Er worden vetten gebruikt voor energie in plaats van glucose. Dit heeft verschillende voordelen voor de gezondheid en het lichaam. De voordelen zijn ook aanwezig als het lichaam maar voor een korte periode in ketose verkeert. Ketose heeft de volgende voordelen:

Verbranden van vetten

Als het lichaam in ketose verkeert dan gebruikt het lichaam vetten als energiebron. Er worden geen koolhydraten gegeten of maar weinig. Het lichaam gebruikt de vetten uit de voeding voor energie maar ook de lichaamsvetten. Hierdoor neemt de vetmassa op het lichaam snel af.

Eiwitten besparen

Eiwitten worden niet als energiebron gebruikt tijdens ketose. De vetten en ketonen krijgen de voorkeur van het lichaam. De eiwitten worden bespaard voor belangrijke functies zoals het opbouwen van de lichaamscellen. De spieren en veel organen hebben de eiwitten nodig.

Minder honger

Mensen die het ketogeen dieet hebben geprobeerd en in ketose zijn geweest ervaren meestal minder honger. Er wordt echter minder gegeten doordat er veel vetten gegeten worden. Deze vetten leveren 9 calorieën per gram. Dit is meer dan het dubbele calorieën van eiwitten en koolhydraten. Dit betekent dat er in gewicht minder wordt gegeten. Het volume is minder maar mensen hebben minder honger.

Laag insulineniveau

Doordat er maar weinig koolhydraten gegeten worden tijdens ketose is het bloedsuikergehalte laag. Dit betekent dat de alvleesklier niet veel insuline hoeft aan te maken. Het bloedsuikergehalte blijft op een stabiel niveau. Een laag insulineniveau is voordelig voor het verliezen van vet.

Uitplassen van ketonen

Tijdens het verbranden van vetten worden ketonen aangemaakt in de lever. De ketonen die niet gebruikt worden voor energie verlaten via de nieren en de urine het lichaam. Het komt erop neer dat de lichaamsvetten die niet voor energie gebruikt worden simpelweg uitgeplast worden.

De volgende voordelen heeft het ketogeen dieet:

 • Lager cholesterol niveau
 • Afname gewicht
 • Betere concentratie
 • Minder honger
 • Snellere vetverbranding
 • Lagere bloeddruk
 • Verbeterde gevoeligheid voor insuline
 • Beter humeur
 • Minder angsten
 • Lager triacylglycerol niveau

Hulp nodig?

Als je niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan het enige échte Keto-Dieet waarin het dieet stap-voor-stap wordt uitgelegd inclusief receptenboek, maaltijdplanners en 150+ recepten. Ontvang meer dan 150 low-carb recepten voor een maximaal gewichtsverlies en een betere gezondheid.

Bekijk Het Keto-Dieet

One reactie op “Voordelen

 1. Ik wil gaan starten om gezonder te worden. Ik heb reumatische arthritis en dan wordt gezegd dat je juist zo weinig mogelijk voeding moet eten die je lichaam verzuurt. En dat lijken dan toch zo’n beetje alle vlees, vis en andere dierlijke producten. Hebben jullie hier ervaring mee? Met andere woorden, kan ik het keto-dieet gaan volgen? Ik ben door de Netflix docu “The Magic Pill” erg geïnspireerd geraakt maar toch twijfel ik…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *